Restoran Nasi Kandar buat projek dengan Pusat Ehsan

Posted: June 23, 2007 in Berita panas

Restoran Nasi Kandar yang terletak di Kampong Bunut, berhampiran dengan stesen minyak (syarikatnya paham-paham lah) akan mengadakan projek amal bersama Pusat Ehsan di restoran itu sendiri pada 1hb Julai 2007. Projek amal itu bertujuan untuk membantu Pusat Ehsan dari segi kewangan. 100% dari penjualan pada hari tersebut akan didermakan kepada Pusat Ehsan, dari itu makanlah sepuas-puasnya, order banyak-banyak, tapi jangan lupa bayarlah..supaya dapat membantu Pusat Ehsan. Aku bagitau kamu ah…Pusat Ehsan sejak kebelakangan ani, inda lagi banyak usinnya..kan bayar gaji pekerja pun payah…jadinya bantulah mereka..aku kalau usinku macam Donald Trump, ku sedakahkan 5% harta ku arah duranga ni. 5% atu banyak jua tu..cuba kamu kira…

mun hartaku B$10 billion lah

B$10,000,000,000 X 5% = B$500,000,000

banyak jua tu…cukup bayar gaji orang, sanang membantu anak-anak kurang upaya menjadi inda kurang upaya…

jadinya bantulah Pusat Ehsan menjadikan impian durang untuk membantu orang-orang kurang upaya untuk menjalani kehidupan yang normal, dan jangan durang ani dipersiakan..

Aku mohon, supaya Yayasan (banyak usinnya ni), BaitulMal (banyak usin kamu ah…inda semestinya Fakir Miskin kan atau yang Wajib menerima zakat saja kan dibagi), Dana Pg Muda Mahkota Al-Muhtadee Billah kah, supaya menolong durang di Pusat Ehsan ani.. bukan saja di Pusat Ehsan, bahkan KACA, Pusat Bahagia, SMARTER dan yang sewaktu dengannya.

Pesanku kepada biskita semua….Durang juga manusia (aiseyman menyentuh hatikah??)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s