Resipi Kecemasan #1

Posted: June 27, 2007 in Wah...wah...wah...

Satu atau dua bungkus Mee goreng segera (Apa saja jenisnya)

Telur Ayam satu biji

Air untuk merebus mee 2 1/2 cawan

Cara-cara membuatnya:

Rebus mee selama 2-3 minit atau hingga cukup matang

Sediakan rempah-rempah yang terdapat didalam bungkusan mee segera tersebut kedalam piring

Angkat mee yang telah direbus tadi dan toskan (nya orang Brunei tuhuskan)

Gaul dengan sebati mee yang telah ditoskan tadi dengan rempah-rempah tersebut

Telur Ayam tadi boleh dimasak sesuka hati awda (mau mata lembu kah, dadar kah, ‘scrambled’ kah suka hati lah, asalkan hati bahagia) dan campurkan dengan mee yang telah digaul tadi.

Dan makanan kecemasan kita sudah pun siap.

Boleh dimakan bersama minuman kegemaran awda (jangan saja minum arak ah..)

Lapas makan jangan dibawa melimpang, labu karang parut ah, macam parutku..hahaha

OK, Selamat mencuba..

Comments
  1. ai21 says:

    Jib!! hiii how are u? hehhe apeh kau ah, blog atu batah sudah i buat ah bt na pernah ber-update hehe oh wells..hiii btw..u found my blog! bah ada ku link tu kau ok?

  2. jomblo55 says:

    mcm kenal si pemblog ani.. hehe.. actually iv checked out your blog before from aizah’s links. good one tho..satu blog yang penuh dgn persoalan dan isu semasa sebagai renungan bersama. hehe…

    aku paling suka resipi kecemasan mu. klu ada lagi resipi kecemasan lain share lagi ah. resipi keresahan ada kah jua? hehe.

    bah jib.. jan lupa ulangkaji pelajaran hehe

  3. hitamlagam says:

    eh..eh..wang emad…tantu tu eh..andang bagus punya blog…it’s not a personal life punya blog..so don’t expect me to write..bla..bla..bla..of my daily activities…hehehe..penting for isu semasa untuk diketengahkan

    resipi kecemasan akan keluar dalam sedikit masa lagi..hahaha…resipi keresahan??? Maksud biskita apa tu ah?

    Bah rajin2 melawat, blog ku ani..thanx..iklanan link ku arah blog mu yo..hehe

  4. ai21 says:

    hahaha terasa ku tu bui, the personal blog thingy with the daily activities thingy! hehehe ;p oh wells..im alil pening now! boring eh!!😉

  5. hitamlagam says:

    hehe..jgn marah zah..it’s up to u to have dat kind of blog, at least u have sumthin 2 rite abt..hehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s