Resipi Kecemasan #2

Posted: July 2, 2007 in Untuk renungan kita bersama, Wah...wah...wah...

Udang karing

MSG (nya orang Brunei jinomoto) untuk pembangkit rasa..

Minyak untuk menggoreng

Mula-mula randam udang karing dalam aing panas selama 15-20 saat..

kemudian tuhuskan

Goreng udang karing atu

Apabila ia karing sedikit, tambah MSG

Lapas atu, goreng ia sampai karing banar (jangan angus)

Lapas atu kaut nasi, makan tia sama udang karing ah…

Siap

Selamat menjamu selera

P/S: Bapaku plang mengajar ni…resipi ani bukannya apa, hanya untuk mengingatkan kitani akan kesusahan orang-orang lagi dulu…ada yang makan ubi kayu sama lauk masin nganya time jipun menakluki Brunei…Sampai karang ani bah Jipun menakluki Brunei ah..cuba liat kereta-kereta yang datang ke Brunei, banyak dari jipun…Renungkanlah…

Comments
  1. ai21 says:

    nyaman kan tu jib? hehehehe by the by, if semua kereta datang dari europe wah, kapih kali eh umat2 di sini. Sudah kereta from Japan, kapisan membayar! hahaha =D Gila mcm true Bruneian rasanya aku ah ahhaha suka eh~

  2. hitamlagam says:

    Zah, mun lapar nyaman jadinya..hehehe…awu eh…kereta europe?? Liat merc, volvo, bmw, volks, and many more, kapisan jua bayar..mun usinku macam donald trump, mana saja, hehe…

  3. ai21 says:

    iatahwah Jib!! hahahha donald trump donald trump, can i marry u? hahahah oh nda, aku jadi anak angkat nya sja eh! hahaha :p

  4. hitamlagam says:

    haha..kan kawin sama donald trump? Bagus tu zah, biar ia putus or cerai with the spouse masa ani..ko kawin sama kedidia, harta yang ada karang, ko bagi2 sama kediaku…hehe..well of course ur family comes first, but I’m also a family ryte? FBEPS Family…hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s