Tentang empunya blog

Itamlagam@Darkblack

Itamlagam@Darkblack

Pada tanggal (nada plang yang tanggal) 5hb Ogos 1985, aku (yang empunya blogsite) dilahirkan disebuah negera yang aman damai yang diberi nama Negara Brunei Darussalam, ‘nickname’nya Brunei, kadang-kadang Bonai (sebutan yorang ang tidak pandai sebut huruf ‘R’), atau Po-ni (sebutannya Po-nai, nya orang cina lagi dulu), mun kawanku ia lebih suka nama ejaan asal Barunai.

Di Hospital RIPAS ya itulah tempat ku diberanakkan.

Mula bersekolah di Taman Asuhan Pertiwi di Jalan Mabohai

Menyambung ke Sekolah Sinaran Matahari (orang putihnya Sunshine School) hingga Primary 1 (paginya Darjah 1 tah jua di Sekolah Rendah Bendehara Sakam Bunut)..entah mengapakah ia..

Lapas atu inda sambung di Sekolah Sinaran Matahari, sambung ja arah Bunut.

Abis Darjah 6, sambung sekolah di SM Sayyidina Hasan sampai Pom 5.

Pom 6 kana talangkan ku ke MS..Bukan Maktab Sains..MSOAS bah…

Menyambung ku lagi ke UBD…Ambil B.A. (Public Policy and Administration) yakni Dasar Awam dan Pentadbiran. Tahun 2008 ku abis..

Tinggal sama perindungan ku masih di Kampong Madewa. Andangnya mun alum kawin, alum tah kan pindah rumah tu. Bukan adat kitani bah. Mun arah orang putih kana ketawakan dah ni alum berumah sendiri. Lantaklah kamu.


Comments
  1. Ryna says:

    aslkm.. blog biskita ani apa tujuannya ah.. saja2 menyampuk jap :p

  2. hitamlagam says:

    Saja-saja kan tukar-tukar fikiran tentang isu semasa dan lampau untuk dibahaskan…tapi batah dah inda update….siuk..huhu…

  3. Bb Labuan says:

    salamualaikum…salam utk urg brunai.. aku ani urg brunai Labuan…
    keliatan ku mcm siuk pulg blog kita ani..

    aku kan betanya psl bahasa melayu brunai…
    bahasa melayu brunai standard mcmna kian tu….
    alum ku telarah bahasa brunai standard…
    apa inda…aku tinggal d labuan,malaysia…bahasa standard arh ku ani lain…bhsa melayunya lbh kpd bahasa urg kerapu or melayah or kurau(semenanjung)

    harap balas tah arh ku

  4. ZURIANAH says:

    siuk pulang blog biskita ani.

  5. Big says:

    I like this.. The effort of making a pure bruneian ingredients Website

  6. harry says:

    assalamualaikum

  7. harry says:

    assalamualaikummmm,borang masih kh blog ani,manaaa jelamanya?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s